For leietakere

Studentbyen

Sikre deg en sentrumsnær studentbolig

En sentrumsnær og trivelig studentby med oppussede kjøkken og bad.

Trondheim er landets beste studentby med rundt 35 000 studenter fra hele Norge og verden. Studentene utgjør nesten 20 prosent av Trondheims befolkning. Byen bobler over av aktiviteter, arrangementer og tilbud til deg som er student.

Bor du i Stiftsstaden Studentby har du gå- eller sykkelavstand til de fleste av studiestedene og det meste av det som skjer i Trondheim. Og foretrekker du å ta bussen, har du holdeplassen rett utafor døra.

God standard

Hyblene og fellesområdene holder god standard og vi jobber kontinuerlig med vedlikehold og oppussing. Til skolestart 2017 var blant annet alle kjøkken og bad oppgradert til ny og moderne standard.

Sosialt

Med 210 hybler fordelt på 54 leiligheter er Stiftsstaden studentby en av de minste studentbyene i Trondheim. Det er derfor lett å bli kjent med de andre beboerne. For å gjøre det enda enklere for deg å stifte nye vennskap arrangerer vi ”bli-kjent-fest” i september hvor vi spanderer grillmat og sørger for god underholdning

"Alt" inkludert

I kjelleren har vi et eget vaskeri med vaskemaskiner og tørketromler til fri disposisjon. Våre kjøkken er utstyrt med oppvaskmaskin, stekeovn og kombiskap, hvor det er god plass til både kjøle- og frysevarer. Alle hyblene har internett (100/100mbit) med både wifi og eget uttak. Vil du slippe å ta med deg senga og pulten din på flyttelasset, kan du låne det av oss – uten ekstra kostnad.

Trygt og oversiktlig

Hos oss kan du føle deg trygg! Vi tilbyr deg ordnede leieforhold. Alle våre hybler er selvfølgelig godt sikret både med tanke på innbrudd og brann. Har du spørsmål garanterer vi deg svar innen 24 timer. Og oppstår det en krisesituasjon kan du kontakte vår driftssjef hele døgnet.

Kort vei til det meste!

 • Adresse: Thoning Owesens Gate 25
 • Busstopp rett utenfor
 • Gangavstand til Solsiden
 • Sirkus shopping som nærmeste nabo

Frykter du å bli en fattig student?

Få med deg rådene som får stipendet til å vare lengre! Hybelrådet gir deg sine beste sparetips.

Les mer »

Skap et kollektiv som er trivelig å bo i

Bestå den store prøvelsen det er å flytte i kollektiv med tipsene fra Hybelrådet.

Les mer »

Slik får du orden på kjøleskapet i kollektivet

Enkle grep setter en effektiv stopper for mattyveri og mugg.

Les mer »

Se våre hybelvettregler!

Alt du trenger å vite om hybellivet.

Les hybelvettreglene

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan får jeg bolig i Studentbyen?

  Fyll inn søknadskjemaet ved å klikke på knappen "Søk på hybel i Studentbyen"øverst på denne siden.

 • Har studentbyen egne parkeringsplasser?

  Vi har en oppvarmet parkeringskjeller hvor vi leier ut parkeringsplasser for kr. 950,- / mnd. Vi har også ca 10 plasser på utsiden av studentbyen som kan benyttes mot betaling.

 • Kan jeg ta med egne møbler?

  Vi stiller med seng, garderobeskap, skrivepult og stol. Ønsker du å stille med for eksempel egen seng, er det bare å gi beskjed i forkant slik at vi får hentet den som står der fra før.

 • Hvor lang oppsigelsestid har jeg?

  Det er ingen oppsigelsestid på kontraktene ved Studentbyen. Disse utløper uten oppsigelse 25.juli.

 • Hvor lenge kan jeg bo i Studentbyen?

  Kontraktene inngås for ett år om gangen, men man får selvfølgelig bo så lenge man ønsker og studerer. Gir beskjed om dette innen 1.mai for å sikre seg plass til neste studieår.

 • Kan jeg framleie boligen?

  Man kan gjerne fremleie boligen. Vi ønsker da gjerne kontaktinformasjon på ny leietaker, slik at vi har full oversikt.

 • Kan jeg ha husdyr?

  Dessverre, husdyr er ikke tillatt i Studentbyen.

 • Kan jeg henge opp bilder/ plakater på veggene?

  Så langt det lar seg gjøre kan man bruke hull som allerede er å finne, ellers skal man føle seg som hjemme i våre studentboliger.

 • Når skal husleia betales?

  Husleia betales forskuddsvis den 1. hver måned.

 • Hvordan kommer jeg til studentbyen fra Værnes?

  Flybussen stopper like utenfor studentbyen ved holdeplass «Dalen Hageby». Gå så 200m tilbake den retningen bussen kom fra, og studentbyen ligger på venstre side bak det brune tre-gjerdet.

 • Er det trådløst internett på Studentbyen?

  Internett er inkludert i husleia. Trådløst internett (100/100 Mbit) tilgjengelig på hele studentbyen og kablet internett i hyblene (100/1000 Mbit).

 • Er det vaskemaskiner der?

  I kjelleren i det øvre bygget er det vaskeri. Her er det fri bruk av 9 vaskemaskiner og 6 tørketromler. Vaskeriet er åpent hele døgnet. Bruk leilighetsnøkkel for å åpne døra.

 • Har jeg tilgang på bodplass?

  Du har tilgang til bod i kjelleren i samme bygg som postkassene.

 • Hva gjør jeg om det er skader, feil eller mangler i leiligheten?

  Ønsker du å kontakte din vaktmester eller har behov for å varsle om tekniske feil i leiligheten, send en epost til drift på utleie@stiftsstaden.no.

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår situasjoner som krever øyeblikkelig utbedring?

  Dersom dette skjer i åpningstiden kontaktes utleieansvarlig 45964860. Ved krisesituasjoner som ikke kan vente til neste dag - ring drift på tlf 48325600.

 • Hvilken adresse skal jeg notere på flyttemelding til folkeregisteret?

  Thoning Owesens gate 25-27, 7044 Trondheim. Boligens H-nummer finner du på et merke plassert på postkassen tilhørende leiligheten.

 • Hva gjør jeg om jeg har låst meg ute?

  Ta kontakt med utleieansvarlig/drift som vil være behjelpelig med å låse opp. Et vaktmestergebyr vil påløpe for oppmøte. Kr. 500,- i arbeidstid og kr. 1000,- utenom normal arbeidstid.

 • Hva skjer om jeg mister nøklene mine?

  Ta kontakt med utleieforvalter på utleie@stiftsstaden.no og du vil få ny nøkkel til boligen. Gebyr på kr.1000,- for tap av systemnøkkel.